Свечана академија

Data/Images/aj_1_pros2000_sl01_s.jpgСвечаној академији присуствовало је око 500 званица и 22 представника средстава јавног информисања.

Међу бројним званицама прослави Дана Архива присуствовали су: председник Савезне владе Момир Булатовић који је био и председник Одбора за обележавање овог јубилеја, потпредседници, министри и заменици министара савезне и републичке владе, академици, начелник генералштаба ВЈ Драгољуб Ојданић, председник и секретар СУБНОР-а, савезни и републички посланици, руководиоци покрајинских и градских архива из Србије и Црне Горе као и представници дипломатских и конзуларних представништава акредитованих у СРЈ.

Прослави Дана Архива присуствовали су и високи гости из иностранства, послaници архивистичке делатности: Joan van Albada, генерални секретар Међународног архивског савета, Erik Norberg, председник Европског одбора МАС-а и директор Шведског државног архива, проф. др Costin Fenesan, генерални директор Националног архива Румуније, Vladimir Jeremčenko, заменик директора Федералне архивске службе Руске Федерације, Wladyslaw Stepniak, заменик директора Дирекције пољских архива, Peter Klasinc, директор Међународног института за стручна и техничка питања са седиштем у Марибору, Душан Вржина, директор Архива Републике Српске и његови сарадници.

На Свечаној академији присутнима су се обратили г. Момир Булатовић, Joan Van Albada, Erik Norberg, Vladimir Jeremčenko и директор Архива Југославије Јован П. Поповић који је говорио о развојном путу и постигнутим резултатима Архива Југославије током протеклих 50 година.

 

Data/Images/aj_1_pros2000_sl03_s.jpg

 

Data/Images/aj_1_pros2000_sl04_s.jpg

 

Data/Images/aj_1_pros2000_sl02_s.jpg

 

Data/Images/aj_1_pros2000_sl05_s.jpg

Data/Images/aj_1_pros2000_sl06_s.jpg

Data/Images/aj_1_pros2000_sl07_s.jpg

© Архив Југославије 2008 | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS