Потписан меморандум о сарадњи Архива Југославије и Националног архиве Индије
Прочитај ми

У просторијама Архива Југославије 18. октобра 2017. године потписан је Меморандум о сарадњи између Архива Југославије и Националног архива Индије. За Архив Југославије Меморандум је потписао др Милан Терзић, директор Архива, а у име Националног архива Индије, Њ.Е. госпођа Нариндер Чохан, амбасадорка Републике Индије у Београду.
Потписивању Меморандума присуствовали су господин Санџеј Кумар Верма (Sanjey Kumar Verma), први секретар Амбасаде, госпођа Љиљана Белојевић, из Одељења за Азију, Аустралију и Пацифик Министарства спољних послова Републике Србије, др Александар Петровић, професор Семинара за друштвене науке Филолошког факултета у Београду, господин Арсен Арсеновић, секретар Семинара на Филолошком факултету, др Душан Васић, професор Факултета за пословне студије и право Универзитета "Унион – Никола Тесла" у Београду, мр Владана Лилић, координатор за међународну сарадњу Факултета за пословне студије и право у Београду, г-ђица Маја Фамилић, представник организације "Номадик", г-ђица Маја Вучковић, инструктор јоге и студент хинди језика на Филозофском факултету у Новом Саду, господин Судир Џон Хоро (Sudhir John Horo), специјални секретар и саветник Одељења за  информисање и односе с јавношћу Владе државе Џарканд у Ранчију.
После потписивања Меморандума, госпођа амбасадор је, по договору са директором Архива Југославије, најавила будуће заједничке пројекте архива двеју земаља. У питању су припрема изложбе докумената о 70 година дипломатских односа, као и зборник докумената са истом темом.

Data/Images/pos_18102017_1m.jpg

Data/Images/pos_18102017_2m.jpg

Data/Images/pos_18102017_3m.jpg

Data/Images/pos_18102017_4m.jpg

Data/Images/pos_18102017_5m.jpg

Data/Images/pos_18102017_6m.jpg

© Архив Југославије 2008 | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS