Посета директорке Форума словенских земаља Архиву Југославије

Директорка Форума словенских земаља др Андреја Рихтер, у друштву менаџерке за пројекте Тине Хуремович, посетила је Архив Југославије 13. априла 2021. године. Са представницама Форума разговарао је др Милан Терзић, директор Архива Југославије, а у разговору је учествовала и Ранка Рађеновић, архивски саветник.

Основни циљ посете је био упознавање са радом Форума, чији су приоритети заштита културног наслеђа и књижевности, а који иначе промовише сарадњу међу земљама у културној, образовној и научној сфери и развија културне размене између 13 земаља-чланица (Белорусија, БиХ, Бугарска, Чешка, Хрватска, Македонија, Црна Гора, Пољска, Руска Федерација, Словачка, Словенија, Србија, Украјина). Представљајући актуелне пројекте, којима је до сада углавном био третиран рад неких од музеја из земаља словенског говорног подручја, госпођа Рихтер је предложила укључивање архива у ове пројекте, те у том смислу и Архива Југославије. Тај предлог је Архив Југославије прихватио и у том правцу ће ићи будући контакти са овом међународном организацијом.

На крају посете представницама Форума словенских земаља показани су читаоница, библиотека, изложбена сала и неки од депоа Архива.

Data/Images/pos_sl_13042021_1m.jpg

Data/Images/pos_sl_13042021_2m.jpg

Data/Images/pos_sl_13042021_3m.jpg

© Архив Југославије 2008 | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS