Отправник послова Амбасаде Краљевине Данске посетио Архив Југославије

Отправник послова Амбасаде Краљевине Данске посетио Архив Југославије 14. децембра 2016. године. До посете Архиву Југославије дошло је на молбу Амбасаде Данске. Шеф данске мисије, господин Хансен, желео је разговор поводом 100 година од успостављања дипломатских односа између Краљевине Србије и Краљевине Данске (1917 – 2017). Изнео је идеју да се следеће године обележи стогодишњица овог догађаја.
Домаћин уваженом госту, в.д. директора Архива Миладин Милошевић, подржао је иницијативу, истакавши да Архив Југославије у својим фондовима чува документа од стварања југословенске државе 1918. године, а међу њима и она која сведоче о односима између Југославије и Данске. Изразио је спремност за сарадњу у области архива, уколико жеља постоји и са данске стране. Отправник послова је обећао да ће контактирати Државни архив у Копенхагену и да ће га упутити на сарадњу са Архивом Југославије.
У даљем току разговора, гост је упознат са историјатом и радом Архива Југославије, богатством фондова које чува, обрађује и даје на коришћење, о сарадњи са другим архивима, публиковању докумената, изложбама које приређује и сл.

Data/Images/pos_14122016_1m.jpg

Data/Images/pos_14122016_2m.jpg

Data/Images/pos_14122016_3m.jpg

© Архив Југославије 2008 | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS