Посета амбасадорке Федеративне Републике Бразил Архиву Југославије

Архив Југославије је 18. априла 2018. посетила госпођа Изабел Кристина де Азеведо Хејверт (Isabel Cristina de Azevedo Heyvaert), амбасадорка Федеративне Републике Бразил, у пратњи своје заменице госпође Марије Кристине Переира да Силва (Maria Cristina Pareira da Silva).

Са своје стране, Архив је Амбасади претходно доставио копију једног документа. Ради се о Указу краља Петра II Карађорђевића, од 15. јуна 1938. године, о томе да је, на предлог Председништва Министарског савета и министра иностраних послова, у сагласности са Министарским саветом, а на основу члана 31 Закона о уређењу Министарства иностраних послова и дипломатских и конзуларних заступништава Краљевине Југославије у иностранству, одлучено, да се отвори Посланство Краљевине Југославије у Рио де Жанеиру.

Посета госпође амбасадор је имала за циљ да се захвали на достављеној копији документа, али и да предложи припрему изложбе о дипломатским односима две земље. Са директором Архива Југославије др Миланом Терзићем постигнут је договор да се таква изложба докумената, са каталогом, приреди у току идуће године.

Такође је договорено да се претходно, у току ове године, припреми и потпише Меморандум о сарадњи између Архива Југославије и Амбасаде Федеративне Републике Бразил.

Data/Images/poseta_ambasadorke_brasila_arhivu_jugoslavije_20180418_1_s.jpg Data/Images/poseta_ambasadorke_brasila_arhivu_jugoslavije_20180418_2_s.jpg Data/Images/poseta_ambasadorke_brasila_arhivu_jugoslavije_20180418_3_s.jpg
© Архив Југославије 2008 | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS